Harjoittelu

Peruskurssia ei erikseen järjestetä vaan mukaan voi tulla lennosta milloin vain. Mukaan voi tulla kuka vain yli 13-vuotias: nainen tai mies, kunnosta riippumatta. Mukaan sisäliikuntavaatteet ja avoin mieli!  

Suio ryu / ZNKR iaido

Alussa vaatetuksena kelpaa jokin urheiluasu, esim. verryttelyhousut ja T-paita. Harjoittelu tapahtuu paljain jaloin, mutta pukuhuoneen ja tatamin välillä liikuttaessa käytetään hygieniasyistä sandaaleja. Harjoitusasu on mahdollista tilata seuran kautta kurssin aikana. Harjoittelu aloitetaan puumiekalla eli bokkenilla, joita saa lainaan seuralta. Metallisen harjoitusmiekan, iaiton, hankinnan tullessa ajankohtaiseksi opastaa opettaja sopivan valinnassa ja ostamisessa.

Iaidossa uudet ja vanhemmat jäsenet harjoittelevat yhtäaikaa; avoimia harjoituksia on torstaisin ja sunnuntaisin, tarkemmat tiedot löytyvät Harjoitusajat -sivulta. Iaidoharjoittelu aloitetaan lajin perusteista (mm. liikkuminen ja lyöntiharjoitukset, siitä jatketaan eteenpäin Zen Nippon Kendo Renmei iaido seiteigatan (12 kpl) harjoittelulla. Suio ryu on ns. suljettu (ei automaattisesti kaikille avoin) tyylisuunta, jota saattaa päästä harjoittelemaan opettajan kutsusta. Katso tästä tarkemmin Suioryu sivulta.

Kehonhuolto

Seurassamme voit harjoitella myös kehonhuoltoa, Do-in:ä, josta löydät lisää tietoa täältä.

Aikido

Budoviikingeissä aikidoa voi harrastaa monipuolisesti. Aikidon luonteen vuoksi se sopii kaikille. Kautta aikojen Budoviikingeissä on harjoiteltu tavallisen aikidon lisäksi myös aikidoa kuntoliikuntana. Budoviikingeissä voivat treenata aikidoa myös näkövammaiset. Seura ei tarjoa tällä hetkellä junioriaikidoa, mutta 13 vuotta täyttäneet ovat lämpimästi tervetulleita seuraan.

Aikidossa käytetään valkoista harjoittelupukua. Harjoittelun voi aloittaa t-paidassa ja verkkareissa ja hankkia puvun kun huomaa, että haluaa jatkaa harjoittelua. Laadukas puku maksaa noin 50 € ja se kestää monta vuotta.

Aikidossa ei ole iän tai sukupuolen mukaan jaettuja ryhmiä eli kaikki harjoittelevat iloisesti keskenään kuitenkin huomioiden jokaisen henkilökohtaiset rajoitteet ja taitotason. Tervetuloa uuden harrastuksen pariin!

Kun aloitat aikidon
Aikidotaipaleen alussa  opetellaan pehmeä kaatuminen eli ‘ukemi’, lajikohtaista verryttelyä ja liikkumista, aikidon perustekniikoita sekä dojokäytöstä.

Kaikki harjoittelevat omien kykyjen mukaan
Terveysliikuntaharjoittelussa
 emme tee ukemia (hallittu kaatuminen) ja jokaisen harjoittelijan yksilölliset tarpeet huomioidaan. Harjoittelu sopii erinomaisesti henkilölle, jolla on liikuntaa rajoittava esim. polvi- tai selkävamma.

Aikidoa myös näkövammaisille
Näkövammaisille suunnatussa opetuksessa painottuu puheen, kuuloaistin ja tuntoaistin avulla tapahtuva harjoittelu.

Aikidoharjoituksissa kiinnitetään huomiota turvallisuuteen ja kehon kuntoa kehittävään ja ylläpitävään harjoitteluun.

Katso Suomen Aikidoliiton ja Suomen Olympiakomitean vastuullisuus määritelmät.

Harjoittelumaksut

Seuran jäsenmaksu 10€ (uudet jäsenet 20€)
Budoviikingit harjoitusmaksu 230€ (puoli vuotta 115€)

Iaido: kendoliiton peruskurssilisenssi 30€ (sisältää vakuutuksen)
Aikido: aikidoliiton lisenssimaksu 30€ ja vakuutus 60€

Vakuutus on pakollinen harjoitellessa Suio ryuta, ZNKR iaidoa tai aikidoa.

Yhdellä maksulla saa harjoitella kaikkia seuran lajeja.

Jos haluat käydä vain kehonhuoltoharjoituksissa, maksut ovat seuraavat:

2023 Kevätkausi 50€
2023 Syyskausi 50€